Kraniosakral utbildning

För att bli medlem som terapeut hos KSTF ska du ha genomgått en utbildning som är godkänd av IABT, International Affiliation of Biodynamic Craniosacral Trainings, eller utbildning godkänd av KSTF.

Som studiemedlem i kraniosakrala terapeutförbundet ska du ha påbörjat en godkänd utbildning till kraniosakral terapeut på plats och genomfört minst 2 seminarier. Du kan också ha genomfört en kraniosakral grundutbildning på distans eller ha gått en grundutbildning som inte är godkänd av IABT eller KSTF.

Som medlem i kraniosakrala terapeutförbundet har du godkänts på en kraniosakral grundutbildning på plats.

Som certifierad terapeut i kraniosakrala terapeutförbundet har du godkänts på en kraniosakral grundutbildning på plats och har studerat basmedicinska kunskaper motsvarande minst 30 högskolepoäng.

En auktoriserad terapeut i kraniosakrala terapeutförbundet har förutom grundutbildningen fördjupningskurser i kraniosakral terapi samt basmedicinska kunskaper motsvarande minst 60 högskolepoäng. 

De utbildningar som idag är godkända i Sverige är:

Body Intelligence Craniosacral Trainings www.bodyintelligence.com
Jin-Lou Institut, Spånga www.spangafriskvard.se (Utbildningen är för tillfället under omarbetning, vidare information kommer framöver)
BKST Institutet för Biodynamisk Kraniosakral Terapi www.bkst.se/
Biodynamic Cranial Education, Stockholm www.michaelosteopat.com

Utomlands finns flera godkända skolor/institut, se IABTs hemsida.

Kontakta oss på info@kstf.se om du undrar om din utbildning är godkänd eller inte, eller för att diskutera hur du kan komplettera din utbildning för att bli medlem som terapeut.